Puuelementtirakentamisen edut

Mittatarkkojen puuelementtien avulla erityisesti suurten kohteiden rakennusaika lyhenee merkittävästi. Elementtien käyttö minimoi hukkamateriaalin eikä työmaalla tarvita rakennusaikaisia varastoja. Elementit voidaan toimittaa työmaalle juuri ennen asennusta. Rakennus saadaan nopemmin säältä suojaan ja työmaalla on vähemmän melu- ja pölyhaittoja.

Puuelementti on ekologinen, värähtelemätön ja dynaaminen rakenne. Elementin sisäpinta on valmis pintakäsittelyä varten ja puu tasaa sisäilman kosteusvaihteluita. Elementeillä on REI60-REI15paloluokitus ja rakennusmenetelmillämme on VTT:n sertifiointi.

Käytämme elementeissä ristiinliimattua massiivipuurakennetta (CLT) tai liimattua viilupuu rakennetta (LVL). Kaikki käyttämämme puuelementit valmistetaan Suomessa suomalaisesta puusta.

Timberpoint_pikkukuva.jpg
  • Massiivipuuelementti on samanaikaisesti valmis sisäseinä sekä kantava rakenne, nopeuttaen näin rakentamista. Elementit voidaan työstää haluttuihin mittoihin hyvin tarkasti, jolloin rakennus on tiivis ja viimeistelty.
  • Elementit valmistetaan hallituissa olosuhteissa etukäteen varmistaen korkean laadun sekä rakenteiden saamisen kuivana rakennuspaikalle
  • CLT- ja LVL-elementillä on hyvä ääni- sekä lämpöeristävyys. Massiivipuun ristiinliimattu rakenne on jäykkä ja lähes värähtelemätön.
  • Hyvä paloturvallisuus. Massiivipuu hiiltyy, mutta ei syty nopeasti sekä säilyttää rakenteellisen lujuuteensa tulipalon sattuessa.
  • Ekologisuus. Elementtien valmistukseen voidaan käyttää nopeasti uusiutuvaa, kestävästi kasvatettua metsäpuuta. Valmistuksessa hukkapuun osuus on pieni.